Anmälningsguide nationella tävlingar

Om inget annat anges i inbjudan till tävlingen görs anmälan till våra tävlingar på den här sidan inom systemet Sportstiming. För att anmäla dig behöver du utföra olika steg beroende på om du redan har tävlingslicens (UCI licens), vill teckna en tävlingslicens eller engångslicens alternativt vill tävla i motionsklass.

Tävlingsklasser, tävlingslicens och motionsklass

Om du redan har en tävlingslicens för året eller ställer upp i motionsklass kan du hoppa direkt till steg 3.

Steg 1

Teckna medlemskap i en cykelförening. Du måste vara medlem i en förening ansluten till Svenska Cykelförbundet och föreningen måste ha dig inlagd med en aktuell epost-adress i sitt register i IdrottOnline. Om du inte har detta kommer du inte kunna genomföra steg 2. Vid problem gällande detta behöver du vända dig till din förening.

Steg 2

Nu kan du ansöka om licens för tävlingsåret, du ansöker du och betalar din licens direkt i www.swecyclingonline.se.

 1. Gå in på www.swecyclingonline.se och klicka på logga in uppe i det högra hörnet.

 2. På första raden skriver du in din e-postadress (samma adress som i föreningens medlemsregister). Lämna rad två blank.

 3. Välj idrotten Cykel och klicka på texten ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”

 4. Följ instruktionen som du får via mejl för att skapa ett eget lösenord. Kommer du inte vidare i detta skede, läs manualen.

 5. Får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID? Mejla då till kansli@scf.se – ange UCI-ID i ämnesraden. Ange endast namn, föreningstillhörighet och födelsedata och att du saknar UCI-ID. Vi skickar löpande uppgifterna till UCI som sedan återkopplar med ett individuellt UCI-ID, detta tar en dryg vecka.

 6. Gå tillbaka till inloggningsvyn och logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst till höger på skärmen. Klicka på namnet och välj ”Licenser”.

 7. Ansök om din licens. Du som ska delta i internationella tävlingar behöver ett ”fysiskt licenskort” som du också beställer här, foto krävs för det fysiska kortet. Bekräfta din beställning.

 8. Betalning sker via kort eller faktura. Svenska Cykelförbundets bankgironummer gäller inte längre för betalning av licens.

 9. En pdf-kopia av ditt licenskort skapas och återfinns på din sida i SWE Cycling Online.

 10. Har du beställt ett fysiskt kort skickas det med PostNord inom cirka fem dagar från godkännandet. Ditt utlandstillstånd ligger som en pdf-fil på din sida.


Steg 3

 1. Gå till den tävlingen du vill anmäla dig till på vår hemsida och logga in eller skapa ny profil. (Går även att fortsätta som gäst).

 2. Tryck på "UCI licens" om du har tävlingslicens för året och vill tävla i tävlingsklass eller "Ingen licens" om du inte har tävlingslicens och vill ställa upp i motionsklass.

 3. Följ stegen för anmälan tävlingen.


Om det inte fungerar, försök en gång till.

Fungerar det fortfarande inte så hör av er till den del det berör:

Klubbmedlemskap: Din egen cykelförening

Tävlingslicenser och UCI ID: kansli@scf.se

Teknisk hjälp på sportstiming: kent.alfredsson@scf.se


Lösa och tävla med engångslicens

Anmälan till tävlingsklasser kräver tävlingslicens med undantag för ungdomsklasser där man kan tävla med engångslicens. En för dig egen engångslicens måste ordnas via SCF (www.scf.se) innan du anmäler dig och det ordinarie anmälningssystemet här på hemsidan fungerar tyvärr inte med engångslicenser. När du löst engångslicens anmäler du dig genom att maila och betala direkt till arrangören (skicka ett mail till adressen som står i inbjudan till den specifika tävlingen med information om (namn, ålder, klass) så kommer arrangören återkoppla med information kring betalning.


Administrativ hjälp på Sportstiming (anmäld i fel klass, fulla klasser eller övriga frågor): Kontakta arrangören för den tävlingen det berör.

Mer information om licenser och tävlingsklasser finns på "reglemente" under respektive disciplin här på sidan.

Frågor om nationella tävlingar, reglemente och tävlingslicenser
Svenska cykelförbundets kansli - kansli@scf.se
Svenska Cykelförbundet tävlingsansvarig -
malin.lindgren@scf.se